Zomerkampen

Zeilschool Aalsmeer organiseert zomerkampen in alle zomervakantieweken waarbij je van maandag tot en met vrijdag kunt komen zeilen of surfen. Wij zijn een externe zeilschool, dat betekent dat iedereen thuis slaapt. Ook volwassenen zijn uiteraard welkom!

Zomerkampen zijn mogelijk gedurende 5 dagen (maandag tot en met vrijdag) of 3 dagen (maandag tot en met woensdag of woensdag tot en met vrijdag).

Dagindeling

Een zomerweek ziet er als volgt uit:

  • 09:45 uur: ontvangst
  • 10:00 uur: de les start
  • 16:15 – 16:30 uur: we komen terug de haven in varen en ruimen de boten op
  • 17:00 uur: afronding van de dag

Spreiding start- en eindtijden
Tijdens drukke weken spreiden we de start- en eindtijden zodat het niet te druk wordt in de haven en op de zeilschool. De actuele lestijden vind je gedurende de week op deze pagina. Heeft u meerdere kinderen opgegeven in verschillende bootsoorten? Dan mag u alle kinderen tegelijkertijd brengen op de vroegste aanvangstijd (niet vroeger dan 09.00 uur) en zorgen wij kosteloos voor ‘opvang’ van de andere kinderen totdat zij het water op gaan. En we zorgen voor opvang na afloop totdat alle kinderen van het water af zijn (tot uiterlijk 18.00 uur).

Op deze pagina vind je meer informatie over het weekschema van een zomerweek.

Lunch en barbecue

De lunch is inclusief in de zomerweken (week 30, 31, 32, 33, 34, 35) en wordt door de zeilschool verzorgd. Op andere momenten kun je zelf lunch meenemen of iets bestellen bij ons aan de bar.

Op woensdag in de voorjaarsweken (week 18 en 19), de zomerweken (week 30, 31, 32, 33, 34, 35) en herfstweek 2 (28 oktober t/m 1 november) sluiten we de dag af met een heerlijke zeilschoolbarbecue! De eindtijd varieert dan tussen 18.00-19.30 uur.

In welke boot kan ik komen varen?

Bij Zeilschool Aalsmeer kun je surfen of zeilen in de Optimist, kielboten, Laser Pico, RS Tera, RS Feva, Laser, Laser Vago en catamaran. Weet je nog niet in welke boot je wilt of kunt varen? Kijk dan op onze cursuswijzer of mail ons info@zeilschoolaalsmeer.nl.

Is er nog plek?

Onze website geeft de actuele beschikbaarheid van plekken in de betreffende bootsoort en periode weer. Zo lang het label ‘beschikbaar’ (groen) zichtbaar is, hebben we daadwerkelijk nog plek in die boot in die week. Als de cursus vol is, is de cursus niet meer te boeken.

Boeken

Voor alle data en tarieven kun je kijken op ons lesaanbod. Via Lessen/Jeugd of Lessen/Volwassenen kun je jouw favoriete boot kiezen en je cursus boeken!

Inhaalgarantie
Voor meerdaagse cursussen is het raadzaam om de inhaalgarantie (€ 17,50) aan te schaffen. Met deze garantie kun je de cursus verplaatsen zonder kosten. Een tijdens de cursus gemiste les, om wat voor reden dan ook, kan dankzij deze inhaalgarantie later in het seizoen worden ingehaald. In overleg zoeken wij een alternatieve datum. Algemene annuleringsverzekeringen dekken dergelijke situaties meestal niet.

Korting en voordeel
Gedurende het seizoen zijn er verschillende kortingsmogelijkheden. Op de kortingspagina vind je alle mogelijkheden bij elkaar. De gezinskorting (€20 pp.) en vervolgcursuskorting (15%) worden indien van toepassing bij het boeken verrekend met het cursusbedrag.

Hoe gaat het verder?

Na het boeken krijg je via ons boekingssysteem een bevestiging van de boeking. 4 dagen voor de start van de cursus (meestal op donderdagochtend) volgt een informatiebrief met laatste informatie over de cursus. Dan zijn bij ons ook de actuele lestijden etc. bekend.

Samen varen?

Wil je graag samen met een vriendje of vriendinnetje in dezelfde boot of dezelfde groep worden ingedeeld? Dat kan! Je kunt dit bij je aanmelding aangeven. Wij gaan dan ons uiterste best doen om zo te plannen dat jullie samen kunnen varen.

Wetsuit, zeilpak en zwemvest

Zwemvesten
Bij alle activiteiten op het water is het dragen van een zwemvest verplicht. Je hoeft niet zelf een zwemvest mee te nemen. Alle cursisten krijgen van de instructeur een passend zwemvest aan.

Wetsuit en zeilpak
In de Optimist en de Kielboot wordt geen wetsuit gedragen. In deze boten dragen de kinderen een regenpak. Ook bij droog weer kan het spatwater voor een natte broek zorgen. In plaats van zelf regenkleding meenemen, kun je bij ons een warm en droog zeilpak huren voor de hele cursusperiode. Je kunt dit bij je aanmelding aangeven.

In de andere bootsoorten (RS Tera, RS Zest/Laser Pico, RS Feva, Laser, Laser Vago, catamaran en windsurfen) vaar je in een wetsuit. Als je geen wetsuit hebt dan kun je van een wetsuit lenen. Je krijgt dit aan het begin van de week van de instructeur. De hele week vaar je in hetzelfde wetsuit. We hebben ook surfschoentjes te leen.

Hoe zit het met de weersverwachting?

Hoe wij omgaan met weersituaties zoals weinig wind, regen, onweersdreiging en harde wind leggen we uit op deze pagina.