Zomerkampen

Zeilschool Aalsmeer organiseert ook zomerkampen in alle zomervakantieweken waarbij je van maandag tot en met vrijdag kunt komen zeilen of surfen. Wij zijn een externe zeilschool, dat betekent dat iedereen thuis slaapt. Ook volwassenen zijn uiteraard welkom!

Zomerkampen zijn mogelijk gedurende 5 dagen (maandag tot en met vrijdag) of 3 dagen (maandag tot en met woensdag of woensdag tot en met vrijdag).

Dagindeling

Een zomerweek ziet er als volgt uit:

  • 09:45 uur: ontvangst
  • 10:00 uur: de les start
  • 16:15 – 16:30 uur: we komen terug de haven in varen en ruimen de boten op
  • 17:00 uur: afronding van de dag

Tijdens drukke weken spreiden we de start- en eindtijden zodat het niet te druk wordt in de haven en op de zeilschool. De actuele lestijden vind je gedurende de week op deze pagina. Er is een mogelijkheid om je zoon of dochter vanaf 9 uur te brengen en tot 18 uur op te halen. Als je dit van te voren doorgeeft aan ons, zorgen wij kosteloos voor opvang.

Op deze pagina vind je meer informatie over het weekschema van een zomerweek.

Lunch en barbecue

De lunch is inclusief in de zomerweken (week 30, 31, 32, 33, 34, 35) en wordt door de zeilschool verzorgd.

Op woensdag in de voorjaarsweken (week 18 en 19), de zomerweken (week 30, 31, 32, 33, 34, 35) en herfstweek 2 (28 oktober t/m 1 november) sluiten we de dag af met een heerlijke zeilschoolbarbecue! De eindtijd varieert dan tussen 18.00-19.30 uur.

In welke boot kan ik komen varen?

Bij Zeilschool Aalsmeer kun je surfen of zeilen in de Optimist, kielboten, Laser Pico, RS Tera, RS Feva, Laser, Laser Vago en catamaran. Weet je nog niet in welke boot je wilt of kunt varen? Kijk dan op onze cursuswijzer of mail ons info@zeilschoolaalsmeer.nl.

Is er nog plek?

Onze website geeft de actuele beschikbaarheid van plekken in de betreffende bootsoort en periode weer. Zo lang de knop ‘nu boeken’ zichtbaar is, hebben we daadwerkelijk nog plek in die boot in die week. Als de cursus vol is, is er een rood blok met ‘vol’ zichtbaar en is de cursus niet meer te boeken.

Boeken

Voor alle data en tarieven kun je kijken op ons lesaanbod. Via Lessen/Jeugd of Lessen/Volwassenen kun je jouw favoriete boot kiezen en je cursus boeken!

Inhaalgarantie
Voor meerdaagse cursussen is het raadzaam om de inhaalgarantie (€ 17,50) aan te schaffen. Met deze garantie kun je de cursus verplaatsen zonder kosten. Een tijdens de cursus gemiste les, om wat voor reden dan ook, kan dankzij deze inhaalgarantie later in het seizoen worden ingehaald. In overleg zoeken wij een alternatieve datum. Algemene annuleringsverzekeringen dekken dergelijke situaties meestal niet.

Korting en voordeel
Gedurende het seizoen zijn er verschillende kortingsmogelijkheden. Op de kortingspagina vind je alle mogelijkheden bij elkaar. De gezinskorting (€20 pp.) en vervolgcursuskorting (15%) worden bij het boeken door het boekingssysteem automatisch verrekend met het cursusbedrag.

In delen betalen
Op veler verzoek zijn de zeil- en surfcursussen in twee delen te betalen. Na boeking krijg je de mogelijkheid om een aanbetaling te doen van 50%. Voor het resterende bedrag ontvang je een betaallink waarmee je uiterlijk 1 maand voor aanvang van de cursus de resterende 50% kunt voldoen.

Hoe gaat het verder?

Na het boeken krijg je via ons boekingssysteem een bevestiging van de boeking. 4 dagen voor de start van de cursus (meestal op donderdagochtend) volgt een informatiebrief met laatste informatie over de cursus. Dan zijn bij ons ook de actuele lestijden etc. bekend.

Samen varen?

Wil je graag samen met een vriendje of vriendinnetje in dezelfde boot of dezelfde groep worden ingedeeld? Dat kan! Graag horen we dat bij je aanmelding in het vak ‘Opmerkingen’. Wij gaan dan ons uiterste best doen om zo te plannen dat jullie samen kunnen varen.

Hoe zit het met de weersverwachting?

Hoe wij omgaan met weersituaties zoals weinig wind, regen, onweersdreiging en harde wind leggen we uit op deze pagina.