Wing foil cursus

Wat een ontzettend gaaf gezicht hè! Al die wingfoilers die heerlijk boven het water zweven. Je zou denken dat je daarvoor een expert moet zijn in windsurfen, maar jij kan het sneller leren dan je denkt! Ervaring in windsurfen of zeilen is niet nodig.

Interesse in deze splinternieuwe sport? Kom bij ons langs voor een introductie les of neem gelijk een week lange wing foil cursus!

Als één van de eersten in Nederland bieden we een 5 daagse Wingcursus aan voor jeugd vanaf 12 tot 20 jaar. In 5 dagen van 3 uur les begin je met het onder de knie krijgen van de wing. Dit oefen je stapsgewijs op het land en al snel op een SUP- of surfplank. Er wordt geoefend met de techniek van het wingen en om balans te houden. Na een paar lesuren stap je al heel snel over naar een écht foilboard en gaat het echte werk beginnen.

Op een foilboard ga je oefenen met pompen om omhoog te komen en om boven het water te blijven zweven. Misschien kan je zelfs al heel snel sturen!

Durf het aan om het te proberen en wellicht stijg jij letterlijk en figuurlijk boven jezelf uit!

Je leert:

  • Materiaal kennis en optuigen

  • Sturen met de wing

  • Heen en weer varen

  • Pompen

  • Vliegen

  • Zwemkleding voor onder je surfpak
  • Handdoek

Je vaart in een wetsuit met een helm; dit leen je van ons of je neemt je eigen wetsuit mee. We hebben eventueel ook surfschoentjes te leen.

De lessen zijn van 14 tot 17 uur:
13:45 uur: aankomst en omkleden
10:00 uur: start van de les
16:30-16:45 uur: terug naar de haven en materiaal opruimen
17:00 uur: afronding van de gezamenlijke afsluiting van de dag

Voor de lessen gebruiken we boards van onze partner F-One en Swings in de maten 3.5 & 4.2 & 5.0 & 6.0 ook van het merk F-One. Sinds 2019 zijn wij testcenter van F-One!