Overzicht jeugdlessen

We hebben grote passie voor het geven van zeillessen. Het doel van onze lessen is om jou het samenspel over te brengen van wind, water en je boot. Kwaliteit, veiligheid en ‘leren met plezier’ staan voorop. Zeilschool Aalsmeer heeft een ruim aanbod van lesmogelijkheden en een gevarieerde vloot, waardoor er voor ieder wat wils is. Op deze pagina is een overzicht te vinden van de verschillende bootsoorten die wij aanbieden voor de jeugdlessen. Bij elke bootsoort staat aangegeven voor welke leeftijdscategorie deze geschikt is. Met onze ervaren instructeurs zijn wij een fijne zeilschool voor kinderen van alle leeftijden! Kijk hier voor ons gevarieerde aanbod voor volwassenen.

Voor meer informatie over de keuze van een bootsoort verwijzen wij je graag naar onze cursuswijzer.

Spettercursus
5 of 6 jaar

Wil je wel zeilen maar ben je nog geen 7 jaar? Kom Spetteren! Je vaart met z’n tweeën in een boot en leert spelenderwijs de beginselen van zeilen.

Optimist
7 t/m 10 jaar

Wil je kapitein zijn van je eigen boot? Stoer in een Optimist die je zelf kunt besturen? Ontdek op onze gemoedelijke zeilschool hoe dat is.

RS Tera
9 t/m 11 jaar

RS Tera: het perfecte vervolg voor de gevorderde Optimistenzeiler. In de RS Tera gaat alles over snelheid en balans. Je leert veel en ook lol maken is van groot belang; het omslaan mag daarbij natuurlijk niet ontbreken!

Laser Pico 2-mans
10 t/m 13 jaar

Zin in een nieuwe uitdaging? Op zoek naar een actieve zeilboot waarin je met z’n tweeën kunt varen? Dan hebben wij voor jou de speelse Laser Pico of RS Zest. Dit is een goed vervolg op de Optimist, RS Tera of jeugdkielboot.

Laser Pico 1-mans
12 t/m 16 jaar

Een nieuwe uitdaging, bij enige zeilervaring, als de stap naar de Laser 1- of 2-mans nog te groot is. Je leert o.a. met gewicht je snelheid en koers te beïnvloeden, varen in de hangbanden en met joystick, planeren en de roloverstag en -gijp.

Jeugdkielboot
8 t/m 17 jaar

Typerend van de kielboot is zijn stabiliteit, veelzijdigheid en dat je hem met bemanning vaart. Samen zeilen betekent veel leren van de instructeur in de boot én van elkaar! Kom jij in deze ruime boot over de Poel crossen?

Jeugdcatamaran
vanaf 14 jaar

Dit is onze snelste jeugdboot! Je vaart met z’n tweeën op de RS CAT 14: het gaat hierbij om samenwerken en je leert om in de trapeze te staan, hoe je met de gennaker vaart en hoe je de boot onder controle houdt met zulke snelheden.

Jeugd Combicursus
10 t/m 16 jaar

Jouw keuze bepaalt of het kielbootzeilen dan wel het windsurfen de basis wordt van deze gevarieerde week. Een te gekke cursus met ook een dag windsurf-, Laser Pico- of kielbootles én een gave belevenis op de (jeugd)Catamaran.

RS Feva 2-mans
12 t/m 16 jaar

Deze sportieve jeugdboot, uitgerust met een racezeil en gennaker, is dé uitdaging voor de gevorderde jeugd en een mooi vervolg op het Pico/Zest 2-mans varen. Leer op een leuke en actieve wijze de fijne kneepjes van het zeilen.

Windsurfen
vanaf 10 jaar

Windsurfen is cool, sportief en helemaal van deze tijd. Eenmaal de basis te pakken ben je, voordat je het weet, net zo ‘surfgek’ als onze instructeurs. Het is één van de leukste manieren om bezig te zijn op het water en met de wind.

Laser 1-mans
vanaf 14 jaar

De Olympische Laser klasse is solozeilen. Je verfijnt de samenwerking tussen gewichtsverdeling, zeilstanden en sturen door het oefenen van o.a. roloverstag, rolgijp, hangen en planeren.

Laser Vago 2-mans
vanaf 14 jaar

Een grote uitdaging om met z’n tweeën te leren planeren, te ‘rollen’ in de bochten bij de overstag en gijp en het leren rechttrekken van de omgeslagen boot vooral bij (hoge) golven.