Vaarbewijslessen

De groepscursus Klein Vaarbewijs I omvat 5 lessen van 2,5 uur (van 19.30 tot 22.00 uur) en leidt op voor het “Klein Vaarbewijs I”, geldig op de meeste Europese rivieren en plassen. Op afwisselende en duidelijke wijze worden onder andere varen, manoeuvreren, reglementen, meteorologie, betonningen en de opgaven van de laatste examens uitgebreid behandeld. De maximale groepsgrootte is 18 personen.

De groepscursus Klein Vaarbewijs II omvat 6 lessen van 2,5 uur (van 19.30 tot 22.00 uur) en heeft als doel het verkrijgen van “Klein Vaarbewijs II”, geldig op vele binnen- en buitenwateren zoals het IJsselmeer en de Waddenzee. Het is de aanvulling op Klein Vaarbewijs I en bevat onder andere reglementen, kaartnavigatie en recente examenopgaven. De maximale groepsgrootte is 8 personen.

Privélessen Klein Vaarbewijs I en II zijn het hele jaar mogelijk. De kosten hiervoor zijn voor 1 persoon € 80,- per 1,5 uur (exclusief boek). Bij 2 of meer personen komt er € 30,- per persoon bij. Ook verzorgen wij voor een groep van minimaal 5 personen de cursus Vaarbewijs op maat (prijs op aanvraag). Informeer naar de mogelijkheden.

De overheid heeft bepaald dat vaarbewijsexamens enkel kunnen worden afgenomen door het CBR. De kosten hiervan zijn voor Klein Vaarbewijs I € 42,-, voor Klein Vaarbewijs II € 50,- en beide examens gelijktijdig € 70,-. Zie voor proefexamens en uitgebreide informatie: www.cbr.nl. Wij raden je aan om je examen(s) tijdig te reserveren.

Kenmerken:

  • Groepsles met maximaal 18 personen (Vaarbewijs 1) of 8 personen (Vaarbewijs II)

  • Persoonlijke aandacht

  • Hoog slagingspercentage

Deze cursus boeken