Vaarbewijslessen

Cursus Klein Vaarbewijs I omvat 5 lessen van 2 uur (19.30 tot 22.00 uur) en leidt op voor het “Klein Vaarbewijs I”, geldig op de meeste Europese rivieren en plassen. Op afwisselende en duidelijke wijze worden o.a. varen, manoeuvreren, reglementen, meteorologie, betonningen en de opgaven van de laatste examens uitgebreid behandeld.

Cursus Klein Vaarbewijs II omvat 6 lessen van 2 uur (19.30 tot 22.00 uur) en heeft als doel het verkrijgen van “Klein Vaarbewijs II”, wat geldig is voor vele binnen/buitenwateren (zoals IJsselmeer, Waddenzee). Het is de aanvulling op vaarbewijs I en bevat o.a. reglementen, kaartnavigatie en recente examenopgaven.

Privélessen Vaarbewijs I en II zijn het hele jaar mogelijk. De kosten hiervoor zijn voor 1 persoon € 80,- per 1,5 uur (exclusief boek). Bij 2 of meer personen komt er € 30,- per persoon bij. Ook verzorgen wij voor een groep van minimaal 5 personen de cursus Vaarbewijs op maat (prijs op aanvraag). Informeer naar de mogelijkheden.

De overheid heeft bepaald dat vaarbewijsexamens enkel kunnen worden afgenomen door het CBR. Het examen Vaarbewijs I bestaat uit 40 vragen; de kosten zijn voor vaarbewijs 1 € 42,- voor vaarbewijs 2 € 50,- en beide examens gelijktijdig € 70,-. Zie voor proefexamens en uitgebreide informatie: www.cbr.nl. Wij raden aan om je examen(s) tijdig te reserveren.

Kenmerken:

  • Groepsles van maximaal 25 personen

  • Persoonlijke aandacht

  • Hoog slagingspercentage

Deze cursus boeken