Bij een meerdaagse cursus krijg je drie of vijf dagen les in groepsverband. Hoe ziet een meerdaagse cursus bij Zeilschool Aalsmeer eruit? Wanneer je je aanmeldt voor een zeil- of surfcursus, is het fijn te weten wat je per dag kunt verwachten. Zie daarom het weekschema hieronder.

Maandag

Ontvangst door één van de organisatiemedewerkers. De exacte lestijden verschillen per discipline en maken we bekend in de informatiebrief die je vier dagen van tevoren ontvangt. De lesgroepen starten tussen 9.00 en 10.30 uur in de ochtend. De eindtijden variëren van 15.30 tot 17.00 uur. De maandagochtend is bedoeld voor:

  • Kennismaken met de instructeur(s) en lesgroep.
  • Inleveren van je CWO watersportpaspoort en/of vorderingenstaat als je eerder bij ons een cursus hebt gevolgd.
  • Bij de ontvangstbalie kan een rekening voor consumpties worden geopend. De rekening wordt na de cursus opgestuurd.
  • De Optimistzeilers die een zeilpak hebben gehuurd, krijgen deze uitgereikt in de Optimistenloods.
  • De kielbootzeilers die een zeilpak hebben gehuurd, krijgen deze uitgereikt in de horecaruimte.
  • Zeilers en surfers in andere bootsoorten krijgen een wetsuit van de instructeur.

‘s Middags lunch je samen met je lesgroepje en de instructeur(s) op de zeilschool; ca. 45 min. In onze hoogseizoensweken in de zomervakantie is de lunch inclusief. De zeilschool neemt de lunch dan voor haar rekening. Buiten deze weken neem je zelf een lunchpakketje mee of kan je iets bestellen in onze kantine.

Ongeveer 15 à 30 min voor eindtijd varen de boten terug naar de haven. Aan het eind van de dag helpt iedereen met het aftuigen en schoonmaken, waarna er omgekleed kan worden. De dag wordt vervolgens samen met de instructeur geëvalueerd. Daarna is het tijd om naar huis te gaan.

Dinsdag

Een normale lesdag. Bij aankomst mag je direct een wetsuit/zeilpak en een zwemvest aantrekken.

Woensdag

De woensdag is een speciale dag met afwijkende tijden. ‘s Middags organiseren de instructeurs een groot spel of een (speur)tocht. Deze dag mag de jeugd, die dat wil, verkleed komen in het thema van de week! Alle cursisten sluiten af met een heerlijke barbecue. De precieze eindtijden worden in de brief voorafgaand aan de cursus en door de instructeur bekend gemaakt. Voor cursisten die een 3-daagse cursus hebben geboekt (ma-wo), is het de laatste dag. Na de barbecue ontvangen zij een CWO vorderingenstaat of diploma. Bij deze uitreiking is iedereen welkom!

Donderdag

Een normale lesdag.

Vrijdag

Het einde van de cursus is in zicht, helaas! Op vrijdag werken we zo veel mogelijk aan het afronden van de laatste eisen op de CWO vorderingenstaten. Na de les vindt de CWO diploma-uitreiking plaats, waarvoor alle belangstellenden uitgenodigd zijn. Vraag bij de instructeur om de precieze tijd van de uitreiking.

Interesse in een 3-daagse of 5-daagse cursus? Je kunt je cursus hier boeken.