Bij een dagcursus krijg je één dag of dagdeel les in groepsverband. Omdat het groepsles is gaan dagcursussen door bij ten minste 3 aanmeldingen. 

Wat? Een dag of dagdeel les in groepsverband.
Waarin? Mogelijk in alle bootsoorten behalve de Nacra 570 en 29’er; in deze boten wordt alléén privéles gegeven.
Hoe lang? Een dag (10.00-17.00 uur) of dagdeel (3 uur).
Wanneer? Tijdens Pasen, de meivakantie, Hemelvaart, Pinksteren, zomervakantie, herfstvakantie en weekenden.
Met wie? Bij een dagcursus (groepsles) vaar je in een groep van maximaal 4 cursisten (kielboot) of 6 cursisten (overige boten). Soms is de groep groter en worden er meer instructeurs op de groep ingezet.

Wist je dat… er een groepslesvoordeelkaart is? 5 dagen groepsles met een aantrekkelijke korting! Hier vind je meer informatie.

Hoe ziet een dagcursus bij Zeilschool Aalsmeer eruit? Wanneer je je aanmeldt voor een zeil- of surfles, is het fijn te weten wat je deze dag kunt verwachten. Zie daarom de dagindeling hieronder.

Ochtend

Ontvangst door één van de organisatiemedewerkers in de horecaruimte of halverwege ons terrein. De exacte lestijden verschillen per discipline en maken we bekend in de informatiebrief die je van tevoren ontvangt. De lesgroepen starten tussen 9.00 en 10.30 uur in de ochtend. De eindtijden variëren van 15.30 tot 17.00 uur. De ochtend is bedoeld voor:

  • Kennismaken met de instructeur(s) en medecursisten.
  • Inleveren van je CWO watersportpaspoort en/of vorderingenstaat als je eerder bij ons een cursus hebt gevolgd.
  • Bij de ontvangstbalie kan een rekening voor consumpties worden geopend. De rekening wordt na de cursus opgestuurd.
  • De Optimistzeilers die een zeilpak hebben gehuurd, krijgen deze uitgereikt in de Optimistenloods.
  • De kielbootzeilers die een zeilpak hebben gehuurd, krijgen deze uitgereikt in de horecaruimte.
  • Zeilers en surfers in andere bootsoorten krijgen een wetsuit van de instructeur.
Middag

‘s Middags lunch je op de zeilschool; ca. 45 min. In onze hoogseizoensweken in de zomervakantie is de lunch inclusief. De zeilschool neemt dan de lunch voor haar rekening. Buiten deze weken neem je zelf een lunchpakketje mee of kan je iets bestellen in onze kantine.

Einde lesdag

Ongeveer 15 à 30 min voor eindtijd varen de boten terug naar de haven om af te meren. Aan het eind van de dag helpt iedereen met het aftuigen en schoonmaken van de boten, waarna er omgekleed kan worden. De dag wordt vervolgens samen met de instructeur geëvalueerd. Bij de evaluatie worden de CWO vorderingenstaten ingevuld. Daarna is het tijd om naar huis te gaan.

Interesse in een dagcursus? Je kunt je dagcursus hier boeken.