Evenementschipper worden?

Heb je een passie voor zeilen en lijkt het je leuk om te varen met een groepje geïnteresseerden? Wij zoeken altijd evenementschippers voor het schipperen van kielboten.

 • Jij als professionele, enthousiaste zeiler helpt ons bij het verzorgen van een groepsactiviteit als reünie, feestje, schoolintroductie, teambuilding. Je laat onze gasten kennismaken met de Westeinder en de watersport.
 • Ook verzorgen we kielboottochten voor kinder- en jeugdfeestjes. Geef het aan als je feeling met deze doelgroep van circa 7 tot 10 jarigen hebt.

Je leert:

 • Zelf zeilen op vergevorderd niveau
 • Veilig een boot te schipperen

 • Communicatieve vaardigheden uitbreiden
Leeftijd Minimaal 18 jaar, bij voorkeur een stuk ouder
Eigen vaardigheid Je vaart op niveau CWO-2+ of CWO-3 niveau in kielboot*
Kwaliteiten Je bent sociaal vaardig en het ‘visitekaartje’ voor de zeilschool.

* Heb je geen diploma’s, maar wel veel zeilervaring? Neem contact op, misschien is je niveau goed zodat je wel kunt deelnemen.

 • Korting op zeil- en surflessen: 2 dagen of 4 dagdelen schipperen geeft 1 ‘gratis’ trainingsdag.
 • Inschrijving in ons instructeursbestand, waardoor je kunt deelnamen aan inzeildagen, zeilcafés, de Jongkindrace, etc.
 • Gratis deelname aan onze theorie- en opleidingsavonden.
 • Korting op de horecaprijzen, te verrekenen met de te ontvangen vergoeding in november.
 • Een gratis kop koffie/thee bij aanvang van je ‘dienst’ als evenementschipper.
 • Een gratis maaltijd als ‘jouw’ groep een barbecue o.i.d. heeft geboekt.
 • 30% Korting op het Imhoff/Gill zeilpak en op alle zeil-, surfkleding en accessoires van GUL.
 • De mogelijkheid van gratis gebruik van kielboten voor het opdoen van extra zeilervaring.
 • Een onkostenvergoeding per dag(deel) dat je voor ons hebt gevaren

Toegevoegde waarde instructeursopleiding
Onze instructeursopleiding biedt niet alleen een technisch traject om de zeil- en surfvaardigheden te vergroten, het blijkt ook een verrassende levensschool te zijn gericht op groei & verbinding. Veel (oud-)instructeurs zeggen dat ze mede dankzij de veelomvattende instructeursopleiding op leidinggevende plekken terecht zijn gekomen of een succesvolle onderneming zijn gestart, verrijkend voor loopbaan en sociale leven.

Het gaat bij ons niet alleen om goed leren zeilen, surfen of suppen. Zeker zo belangrijk is dat je verantwoordelijkheid leert te dragen, leiding leert te geven en inziet wat samenwerking je oplevert. Van al onze zeilschoolmensen vragen we, ongeacht leeftijd en functie, dat ze actief en positief hun steentje bijdragen aan de goede sfeer en daar waar nodig helpen. Uitgangspunt: zorg leren dragen voor mens en materiaal en oog krijgen voor het reilen en zeilen van de zeilschool als onderneming. De omgang met kinderen en volwassenen, het organiseren van activiteiten, het geven van presentaties doen je zelfvertrouwen groeien. Sociale vaardigheden en het vermogen tot observeren worden versterkt.

In de opleiding staat een natuurlijke stijl van lesgeven centraal. Je leert als het ware mee te bewegen met het leerproces van de cursist. Telkens opnieuw afstemmen op zijn niveau en leertempo. Kwaliteiten als geduld, inlevingsvermogen, flexibiliteit en creativiteit worden hierdoor ontwikkeld en versterkt. Je leert je eigen koers te varen en tegelijkertijd open te staan voor nieuwe ontwikkelingen. Welke ruimte neem jij in? Welke ruimte gun je de ander? Wij gunnen jou de ruimte voor je eigen leerproces, waarin het maken van ‘fouten’ wordt gezien als voeding tot groei.

Het zijn zomaar wat voorbeelden van datgene wat onze instructeuropleiding te bieden heeft. Vanzelfsprekend vormt de technische vaardigheidstraining een sterke pijler. Van onschatbare waarde blijkt ook die andere pijler te zijn: de zeilschool als levensschool.

Interesse om evenementschipper te worden? 

Vul het aanmeldingsformulier in, dan gaan we zo snel mogelijk een dag varen om je in te werken.