Wingfoilen

Wingfoilen is de nieuwste watersportrage, waarbij je met een soort vlieger (de wing) in je handen op een surfboard met vleugelconstructie (de foil) een stukje boven het water zweeft. Je bereikt door de lage weerstand in het water gemakkelijk relatief hoge snelheden, zelfs met weinig wind.

Een goede balans en gevoel voor de wind zijn belangrijker dan ervaring met windsurfen of andere kite- of boardsporten. Wingfoilen is daarmee toegankelijk voor een breder publiek, daarom haken wij daar als Zeilschool Aalsmeer natuurlijk gelijk op in samen met onze partner F-One BNLX! Eind 2019 kwamen de eerste surf wings op de markt en al snel bleek dat de F-One met de Swing de spijker op de kop heeft geslagen! Bij onze wingfoil clinic kun je het zelf ervaren, leuk voor de sportieve watersporter!

Wingfoil clinic

Voor de clinics hebben we wings en boards in verschillende maten. We stemmen de keuze voor het materiaal af op de weersomstandigheden, je ervaring en je lichaamsgewicht. Je begint, afhankelijk van je ervaring, op een windsurfboard of gelijk op een wingfoilboard.

Als beginner leer je tijdens een wingfoil clinic eerst hoe je het materiaal veilig gebruikt en hoe je de wing bedient. Vervolgens ga je de eerste meters maken. Als je de balans te pakken hebt, leer je pompen om het board uit het water te krijgen.

De winger die de basis al onder de knie heeft kan bij ons terecht om te leren (beter) foilend te gijpen of overstag te gaan, of om tricks te leren.

Neem een kijkje op onze wingschoolwebsite voor meer informatie.

Locatie: Zeilschool Aalsmeer
Niveau: Beginners en gevorderde watersporters
Meenemen: Zwemkleding, handdoek (+ evt. je eigen wetsuit & schoentjes)
Tarief: € 99,- voor 1,5 uur instructie. Vanaf de 2e persoon meerprijs €60,- p.p.
Tip: Wil je meer dan 1,5 uur instructie? Neem dan extra lessen voor € 150,- per 2,5 uur. Voor € 90,- p.p. kan je iemand meenemen. We kunnen maximaal 8 personen tegelijk lesgeven. Boek je extra lessen hier.