Groot nieuws! Dit vaarseizoen introduceren we bij onze zeilschool het Nationaal Watersportdiploma (NWD), dé nieuwe standaard in veiligheid, kwaliteit en plezier op het water. Deze stap betekent de overgang naar een moderne diplomalijn en tegelijkertijd een respectvol afscheid van de Commissie Watersport Opleidingen (CWO). We vertellen je in deze nieuwsbrief graag meer over de door onze vaarscholen gemaakte keuze en wat deze verandering voor jou inhoudt.

Onze samenwerking met de leidende vaarscholen van Nederland heeft duidelijk gemaakt dat het CWO-systeem onvoldoende kan inspelen op de diversiteit aan typen vaarlocaties; verenigingen, scouting en vaarscholen. Wij bieden onze klanten graag een eigentijdse diplomalijn en heldere, hoge veiligheids- en kwaliteitseisen waar vaarlocaties aan voldoen. Benieuwd naar het volledige verhaal achter de oprichting van het NWD? Lees meer in onze aankondiging op de NWD website.

Met de overstap naar het NWD blijft de unieke identiteit en zelfstandigheid van elke vaarlocatie behouden. Ook de erkenning en steun vanuit het Watersportverbond – de Nederlandse sportbond en autoriteit op het gebied van watersportopleidingen – blijft behouden! De NWD-diplomalijn heeft op die manier dezelfde licentie en bevoegdheden als de CWO, maar met een veel modernere insteek.

 

Wat verandert er voor jou?

Met de introductie van het Nationaal Watersportdiploma brengen we een verfrissende en moderne benadering naar leren op het water. Onze filosofie is simpel: we vieren jouw successen en zorgen voor een cursus die aansluit bij jouw belevingswereld en capaciteiten. Om dit te bereiken, hebben we drie leeftijdscategorieën – jeugd, jongeren en (jong)volwassenen – gecreëerd, zodat we de leerdoelen precies kunnen afstemmen op iedere groep.

We gaan een stap verder door het traditionele drie-niveausysteem te vervangen door een nieuw systeem met vier niveaus. Dit maakt elk leertraject duidelijker en toegankelijker. Bovendien erkennen we met diploma’s, uitgegeven per vaardiscipline en specifiek per boottype, zowel de universele vaardigheden als de unieke vaareigenschappen van elk type boot.

Je huidige CWO-diploma’s blijven bewaard, behouden hun waarde en worden meegenomen naar het nieuwe systeem. Benieuwd naar de structuur van de nieuwe diplomalijn? Ontdek meer op de NWD website.

 

Eén sterk merk

De toekomst die wij voor ogen hebben is een gebonden landschap met één diplomalijn, een wens waar wij actief naartoe werken, samen met het Watersportverbond. Het is essentieel dat we daarbij de verschillen tussen verenigingen, vaarscholen en scouting erkennen. Elk leidt een ander type cursist op, die baat heeft bij een opleidingsstructuur en kwaliteitseisen die aansluiten bij hun specifieke behoeften.

Daarbij is een sterk merk van belang, met een moderne uitstraling, dat zichtbaar is voor de consument. Op die manier kunnen we de consument beter voorlichten en hen enthousiasmeren voor de watersport. Andersom moet de consument erop kunnen vertrouwen dat aangesloten locaties bij dit merk van de hoogste kwaliteit zijn.

Meer over onze visie op het watersportlandschap van de toekomst schrijven we in een achtergrondartikel op de NWD website.

 

Heb je nog vragen?

Met het Nationaal Watersportdiploma ben je verzekerd van topkwaliteit. Mocht je nog vragen hebben over de overgang, neem dan een kijkje op www.nwd.nl/faq-consument of neem direct contact met ons op. We staan voor je klaar!